Reacties

Zelfgemaakte wc-bommen nemen jou het vieze werk uit handen! — 6 reacties

 1. De wc-bommen heb ik volgens bovenstaand recept gemaakt, echter na 24u drogen blijven ze nog steeds plakken aan mijn vormpjes. Ik krijg ze er dus niet goed uitgeduwd… Ligt het aan het plakkerige citroenzuur (E330)? Teveel water kan het denk ik ook niet zijn… Moest de mix echt gekneed worden of eerder omgeschept? *Help 🙂

  • Ik heb het inderdaad een soort van door elkaar gemengd en voorzichtig met mijn handen gekneed, zodat een goede mix zou worden. Een teveel aan vocht kan inderdaad zorgen voor plakkerigheid. Je hebt echt maar heeeel weinig nodig. Het gevaar van teveel vocht is ook nog eens dat de bommen al gaan bruisen als je ze net klaar hebt. Een andere reden voor de plakkerigheid kan ik niet bedenken.

  • Hoi Margriet,

   Leuk dat je het boek in huis hebt op dit moment. Ik heb de oliën veelal in huis. De hier gebruikte olie kocht ik bij Holland & Barrett.
   Laat je me weten of het is gelukt met de wc-bommen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>