Reacties

Zelf wasmiddel maken — 5 reacties

  1. Wist je dat er ook zeepstoffen in donkere klimopbladeren zitten? Pluk een bosje bladeren, scheur ze, doe ze in een netje bij de donkere was in de wasmachine, het werkt!
    (ik heb he t nog niet met lichte was geprobeerd)

  2. Hoi Greetje. Ik heb jarenlang uit”armoede” zelf zeep gemaakt. Het beviel me prima hoor en ik raspte de zeepsnippers zelf. Je kunt overigens ook een stuk Lavendelzeep(voor as moeders “Zwitsalzeep” kopen en dit raspen. Ik kreeg alleen één probleempje. Omdat je tegenwoordig op lagere temperaturen wast krijg je zo’n enorme smurrie in de rand van de machine. Ik heb echt liters azijn geprobeerd maar het werkt niet afdoende. Kun je me hier een oplossing voor helpen bedenken ? (Gebruik nu af en toe Calgon) Fantastische site heb je overigens. Groetjes liefs Karin Schabbink

  3. Mede dankzij jou ook dit recept gebruikt. Heb meteen de etherische olie toegevoegd en niet gemixt. Merkte wel dat met name de witte variant de neiging heeft tot klonteren, maar met goed schudden gaat dat weg. Heb nu een paar wassen gedraaid en ben tot nu toe tevreden over het resultaat, er zaten nog geen echte moddervlekken ofzo tussen. De geur verdwijnt wel snel nadat de was uit de machine komt vind ik. Met name de was die daarna in de droger gaat ruikt dan niet zo lekker. Ik maakte daarom ook droogtrommeldoekjes met etherische olie, al zou het natuurlijk duurzamer zijn om de droger niet te gebruiken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>