Reacties

Mijn groene week #1 — 10 reacties

 1. Wat leuk om je verslag te lezen en zo op de hoogte te blijven van de drukke week die je hebt gehad.
  De lente komt er aan, tijd om je ‘witte snoet’ wat meer tint te geven.
  Ik blijf je volgen

  Groetjes Margriet
  Van Tuinspul.nl

  • Hoi Margriet,

   Zo fijn dat het warmere weer gaat komen. Ik vind de winter ook fijn, maar kijk aan het einde van die periode weer uit naar het volgende seizoen.

   Groetjes Greetje

 2. Hoi Greetje, leuk om je verslag te lezen en ik lees dat ik gauw de rucola kan gaan zaaien. Dat vind ik dus leuk, al die tips en ideeën op insta en nu je website.
  Tuinieren is mijn hobbie, maar ben pas sinds kort aan het moestuinieren.
  Binnen heb ik goudsbloem, marjolein, basilicum en pluksla voorgezaaid en buiten van de week veel geknipt in de tuin, een aardbeibed gemaakt en de overgebleven plantjes weggegeven.
  Een stuk gras is weggehaald (hebben we gebruikt om walletjes te maken)om de moestuin uit te breiden en nu zitten we in het donker ons ding te doen: eart hour!
  Groen zit in mijn genen.
  Veel plezier en succes met alles.

  • Hoi Annette,

   Jij bent dus ook al druk voor het nieuwe moestuinseizoen. Zo fijn om weer bezig te zijn met alles wat groeit en bloeit!
   Veel plezier en succes met de tuin!

   Groetjes Greetje

 3. Erg leuk om te lezen hoe jou groene week er uit ziet.

  Het tuinwerk is hier ook weer volop in beweging.
  Een paar weken geleden ben ik begonnen om mijn groentetuin onkruid vrij te maken, de mest uit het kippenhok bewijst zijn nut in de groente tuin.
  Ik las dat je zaden kunt laten kiemen tussen vochtige filterzakjes, dat leek mij wel wat om te proberen. Voor het raam staat een bak met Citroen pitjes twee soorten pompoen, zoete punt paprika (gewoon zaadjes uit een paprika die we gegeten hebben) rode peper en pinda’s
  Mijn oesterzwammen bak zit bijna vol met koffiedik
  De kas is schoongemaakt met hogedruk en een groene zeep sopje. Twee kruiwagens vol zand uit de kas heb ik in de putting in weide gedaan en wilde bloemen in de putting gezaaid. De grond in de kas met koemest korrels vermengd en 80 liter potgrond er overheen gestrooid, de kas is klaar het zaaien is begonnen.
  De kompost bakken heb ik omgeschept en het plekje in de tuin voor de courgette planten is verhoogd met compost.
  Op de tafel in de kas in de eerste bak zitten peultjes ( die komen al op) in de tweede bak is stevia, groene basilicum, salie gezaaid.
  In de derde bak zit kropsla, ijsbergsla en krulsla.
  Verder heb ik selderij, krul en platte peterselie, postelein, Romeinse mini sla, rucola ( komt ook al op) pluk sla, kropsla ( sla lint)

  Vanmorgen heb ik een plekje vrij gemaakt voor een wormenbak, hij wordt vandaag bezorgd.

  Ik probeer je groene te volgen, op mijn blog komt mijn tuin ook af en toe voorbij.

  Succes groeten Hennie.

  • Hoi Hennie,

   Wat leuk om te lezen dat je ook al zo lekker druk bent met tuinieren. Ik ben benieuwd hoe de wormenbak je bevalt. Wat leuk dat jij ook af en toe over de moestuin schrijft. Waar kan ik je blog lezen?

   Groetjes Greetje

 4. Leuk om te lezen Dirk en Greetje. Er gaat heel wat tijd in zitten als ik het zo lees. Hopen op een mooi (moes)tuin seizoen! Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>