Met de blogboot door de grachten van Giethoorn
Al eerder ging ik een keer mee met de blogboot. Toen door de Amsterdamse grachten en het thema was ‘Tuin’. Nu voeren we door de grachten van Giethoorn en was het thema ‘Lifestyle’. Ik had mij dit keer ingeschreven omdat de deelnemende merken mij aanspraken en omdat ik het leuk vind om weer eens mede-bloggers en -Instagrammers te ontmoeten. Elke keer als ik ‘collega’s’ ontmoet heb, geeft dat een boost en doe ik nieuwe contacten en ideeën op. Voor mij een waardevolle vaart dus weer!
Giethoorn, het bootjes paradijs van Nederland
Eigenlijk doe ik met dit kopje tekort aan dit mooie dorp met prachtige natuur en cultuur. Hoewel de grachten vol liggen met bootjes en de huurmogelijkheden ongekend zijn, zijn het natuurlijk de uitstraling van het dorp en de prachtige natuur die zoveel mensen naar dit dorp brengen. Dat je dit ook nog eens het beste kunt bezoeken en bekijken door een bootje te huren, maakt het natuurlijk extra uniek. Ik kan je aanraden om je voor een bezoek even in te lezen op de website, die een groep groep bewoners van Giethoorn heeft gemaakt. De link vind je hier. Op deze website vind je alles om jouw bezoek aan Giethoorn te laten slagen.
Met ons gezin hebben we al meerdere keren een fluisterboot of sloep gehuurd. Onder andere via deze website vind je meer informatie over het huren van zo’n bootje.
Dit keer gingen we echter met een rondvaartboot op stap, zodat er plaats was voor alle bloggers en vertegenwoordigers. Zo rond half 11 stapten we met bijna 15 personen op de boot en werden we door onze vriendelijke schipper door de grachten en over het meer bij Giethoorn gevaren. De rietgedekte 18e en 19e eeuwse boerderijen en de 176 bruggetjes over de grachten geven een bijna nostalgisch gevoel. Mijn blik dwaalde natuurlijk ook af naar de tuinen. De oude boerderijen zijn natuurlijk heel mooi om te zien, maar de tuinen mogen er ook zijn in dit dorp! Op het grote meer komen we heel wat watervogels tegen. Een grote witte zwaan schrikt zelfs op vanuit een slaperige toestand en slaat zijn enorme vleugels uit om vervolgens in sierlijke vlucht naar een rustiger plekje te vliegen. Prachtige vogel!
We kwamen natuurlijk niet alleen voor het bewonderen van Giethoorn, maar ook om te luisteren naar de presentatie van de deelnemende merken. In de volgende stukjes wil ik deze graag onder de aandacht brengen.
Tofvel, de warme belofte voor deze winter
Naar de presentatie van dit merk keek ik eigenlijk het meest uit. Met de oplopende gasprijzen en het kiezen voor groener en duurzamer leven, zijn warme pantoffels namelijk meer dan welkom. Ik loop al een aantal jaren op Spaanse sloffen, maar helaas red ik niet een hele winter met één paar en door de dunnere zolen krijg ik toch nog wel snel koude voeten. Ik was mij al een tijdje aan het verdiepen in alternatieven en tijdens mijn zoektocht kwam ik Tofvel ook al tegen. Tot aanschaf was ik nog niet gekomen. Dat dit merk dus aanwezig zou zijn op de blogboot was een dikke plus voor mij! De presentatie gaf mij namelijk de mogelijkheid om vragen te stellen en de Tofvel eens van dichtbij te kunnen bekijken. Het was dan ook een aangename verrassing dat iedereen met een paar Tofvels naar huis is gegaan.
Inmiddels heb ik deze pantoffels al uitgebreid kunnen testen en kan ik mijn ervaring met jullie delen. Allereerst ben ik blij dat deze pantoffel een rubberen zool heeft. Ze zijn ook verkrijgbaar met leren zool, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar dikkere zool van rubber. Zo kan ik ook even naar snel buiten naar de brievenbus of de container lopen, zonder dat ik eerst van schoeisel moet wisselen.
Nog een pluspunt aan mijn Tofvels is: ze vallen precies op maat bij mij. Ik heb schoenmaat 41 en deze pantoffels in maat 41 passen perfect.
Tijdens de presentatie werd gezegd dat de Tofvel zonder sokken te dragen is en dat je dan nog meer van de mooie eigenschappen van wol kunt profiteren. Ik heb ontdekt dat ik ze toch fijner vind dragen met sok. Ook dan blijven mijn voeten warm, heb ik geen last van zweetvoeten en zit de pantoffel goed.
Dat mijn oog al op deze pantoffels was gevallen voor de presentatie, komt mede door het verhaal achter deze voetenwarmers. De Tofvel pantoffels worden op ambachtelijke wijze in Nepal gemaakt. Er worden geen dieren gedood voor het maken. Op de website van Tofvel lees ik daar het volgende over: ‘Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke wolvilt afkomstig van vrij grazende schapen. De schapen worden niet onderworpen aan mulesing en ze worden op een diervriendelijke manier geschoren.’ Misschien klinkt jou deze manier van omgang met dieren logisch in de oren, maar wees je er bewust van dat wollen producten vaak op een veel minder diervriendelijke manier worden geproduceerd.
Nog een groot pluspunt aan Tofvel vind ik dat het maken van de pantoffels toekomstperspectief geeft aan de vrouwen, die werken aan deze pantoffels, door de kleinschalige en ethisch verantwoorde productie. Fairtrade pantoffels die op duurzame en diervriendelijke manier worden geproduceerd klinken mij goed in de oren en passen goed bij wat ik belangrijk vind.
Dit en het feit dat de Tofvels heerlijk dragen en echt warme voeten geven, hebben mij overtuigd van dit product en daarom kan ik ze jou ook van harte aanraden. Deze winter gaat bij veel huishoudens de verwarming een graadje lager en deze pantoffels kunnen ervoor zorgen dat we met een goed gevoel toch warme voeten hebben.
Sockwell, de sokken voor optimaal wandelcomfort
Zoals jullie wel weten, ben ik gek op wandelen. Heerlijk struinen door de bossen, over de heide, langs het water en ondertussen genieten van de natuur doe ik het liefst elke dag. Wildplukken is ook een grote passie van mij en dit is natuurlijk met elke wandeling te combineren. Ja, zelfs tijdens die wandeling in de bebouwde kom, kom ik eetbare planten in de bermen en tussen de stoeptegels tegen.
Een jaar geleden ben ik echter geblesseerd geraakt door een val en afgelopen tijd stond dan ook vooral in het teken van weer opkrabbelen, veel therapie en, in plaats van lange wandelingen, korte ommetjes maken. Hielspoor en andere klachten kwamen vervolgens voort uit de blessure en zo ben ik nog steeds bezig met weer op het oude wandelniveau te komen. Ik ben er nu bijna!
Maar voetzorg is ineens belangrijker voor mij geworden. En niet alleen zorgen voor de voeten, maar ook voor mijn benen. Door anders lopen heb ik sneller last van mijn kuiten na een wandeling.
Dat het merk Sockwell dus aanwezig was op de blogboot kwam mij ook goed uit. Ik had hun assortiment al bekeken op de website en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Zouden deze sokken iets kunnen betekenen in herstel na een voetblessure?
Tijdens de presentatie kregen we uitleg over de verschillende sokken. Zo is er een assortiment voor sporters, voor medische toepassing en voor comfort gebruik. Eén ding hebben deze sokken allemaal gemeen, ze geven compressie. Deze compressie zorgt voor optimale bloedcirculatie door 4-zone compressie. Het minimaliseert zwellingen en reduceert vermoeide benen.
Tot mijn verrassing is er speciaal voor hielspoor ook een wandelsok verkrijgbaar. Je snapt dat ik nieuwsgierig ben naar deze sok en wellicht in de toekomst een paar ga bestellen.
We kregen allemaal een paar compressiesokken mee naar huis en inmiddels heb ik zelf de voordelen ervaren. Ik moet toegeven dat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten, maar inmiddels kan ik beamen dat deze sokken zeker helpen om vermoeide benen eerder te doen herstellen. Daarnaast vind ik de lange sok ook nog eens lekker warm aan de benen! Bijkomend voordeel voor deze koukleum, hoor! Wellicht moet ik deze sokken eens gaan combineren met de Tofvel. Het beste van 2 werelden;-)
Over de sok voor hielspoor kan ik dus nog niks zeggen, maar de lange compressiesokken vind ik zeker een aanrader als je snel last heb van vermoeide en koude benen.
Alka, specialist in lichaamsontzuring
Dit merk was mij niet geheel onbekend, maar wat nu daadwerkelijk hun assortiment is, wist ik eigenlijk niet zo goed. Vooral de ontzurende thee had ik al eens voorbij zien komen. Het assortiment blijkt veel uitgebreider te zijn, zoals te zien is op hun website.
Tijdens de boottocht kregen we van Alka een deodorant uitgereikt om te testen. Deze deodorant onderscheidt zich van andere deodoranten door de pH-waarde. Dit is een basische deodorant en met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert Alka Deo zure afvalstoffen. Hierdoor wordt de ontwikkeling van zweetgeur voorkomen. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voortzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden de oksels ook nog eens verzorgd, want naast mooie ingrediënten als olijfolie en Shea boter, bevat deze aluminiumvrije deo ook de populaire Alka® Crème.
Een veelbelovende deodorant dus! Ik was echt benieuwd naar dit product, want ik ben niet zo snel tevreden over deodarants. Vele merken heb ik al geprobeerd. Natuurlijke en niet-natuurlijke varianten, vloeibare en meer vaste vormen, mat aluminium en zonder aluminium…. Slechts een paar doen wat ik graag wil dat ze doen. Niet teveel geur afgeven, nare geuren tegengaan, liefst geen chemische stofjes en vooral de hele dag werkzaam zijn. Je snapt dat ik dus kritisch ben op dit gebied.
Ik heb de deodorant nu een paar weken gebruikt en moet zeggen dat het mij niet tegenvalt. Ik heb geen last van nare geurtjes, de deodorant zelf ruikt neutraal en aan het einde van de dag voel ik me nog steeds fris onder mijn oksels. Wel moest ik even wennen aan de stick. De eerste paar keer was de stick nog wat lastig aan te brengen, maar na 3 keer werd de substantie wat zachter en dus makkelijker om onder de oksels te verspreiden. Tot nu toe bevalt dit product goed en doet het wat het beloofd.
Met deze drie mooie merken heb ik kennis mogen maken en daar ben ik blij mee. Alle drie voegen ze daadwerkelijk iets toe voor mij en kan ik zeggen dat ik de producten ook echt blijf gebruiken en kan aanraden aan anderen. De merken, het varen door het prachtige Giethoorn en het ontmoeten van ‘collega’s’ maakte deze boottocht tot een geslaagd event voor mij! Ik wil Marguerita van www.marstyle.nl dan ook hartelijk bedanken voor de organisatie.
Reacties
Met de blogboot door de grachten van Giethoorn — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>