Hartige taartjes met courgette en tomaat
Vorig jaar had ik een tegenvallende courgette oogst. Dit jaar heb ik echter weer een mega oogst. Zo is elk jaar weer anders in de moestuin en dat is dan ook één van de dingen die ik juist zo leuk vind aan moestuinieren. Daardoor blijft het voor mij uitdagend en raak ik er nooit op uitgekeken. Met die grote oogst moeten we natuurlijk iets. Ik verwerk de courgettes in gerechten, vries een aantal in voor aankomende winter (die verwerk ik dan in een soep) en ik deel graag courgettes uit aan anderen.
Vandaag plaatste ik op Instagram een post over courgettes met daarbij ook foto’s van de door mij gemaakte hartige taartjes. De vraag naar het recept was echter zo groot, dat ik heb besloten om het recept in een blog te zetten. Zo is het voor iedereen toegankelijk en is het ook makkelijk terug te vinden.
Recept voor courgette plaattaartjes
Wat heb je nodig?
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 3 vleestomaten of 4 flinke gewone tomaten
- 1 courgette (groen, geel, gestreept…maakt niet uit)
- 1 ui
- 250 gr mozzarella
- 6 eetlepels pesto (versgemaakte of kant-en-klaar)
- Peper, zout en kruiden naar wens (ik voeg wat Italiaanse kruiden toe)
Hoe maak je deze plaattaartjes?
Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zelf leg ik ze altijd zo’n 15 minuten voor gebruik los van elkaar op een bord. Was de courgette en de tomaten en snij ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dikte. Mozzarella mag ook in plakken van ongeveer die dikte worden gesneden. Snipper de ui.
Leg de bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork een aantal gaatjes in elk plakje. Bak deze plakjes 4 minuten voor in de oven en haal ze weer uit de oven. Zelf kan ik 5 plakjes per keer bakken op één plaat en doe ik dit dus in twee keer. Na het bakken bestrijk je de bodems met pesto.
Verdeel de ui en de tomaten-, courgette- en mozzarellaplakjes over de bodems. Bestrooi de taartjes met wat peper, eventueel wat zout en indien gewenst met Italiaanse kruiden. Bak de taartjes 15 minuten in de oven. De baktijd kan iets per oven verschillen. Het kan zijn dat jouw taartjes net iets langer of korter in de oven moeten.
Deze hartige taartjes zijn lekker te combineren met een groene salade. Taartjes die overblijven kun je de volgende dag bijvoorbeeld bij de lunch opeten.
Laat je mij weten als je de hartige taartjes gemaakt hebt en wat je ervan vond? Dat mag natuurlijk in een reactie onder dit bericht, maar je mag ook @gewoongreetje taggen in een post op Instagram. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden en ook naar eventuele toevoegingen of veranderingen.
Reacties
Hartige taartjes met courgette en tomaat — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>