Daslook-feta flappen
Afgelopen week liep ik door de supermarkt en op de broodjesafdeling zag ik vegetarische feta-spinazierolletjes liggen. Ze zagen er lekker uit, dus besloot ik een paar van deze lekkernijen mee te nemen. Bij de lunch aten we ze en ik moet zeggen dat ze lekker, maar een beetje flauw van smaak waren. Ze brachten mij op het idee om zelf de keuken in te duiken en een nog smakelijkere variant te gaan maken. In plaats van spinazie heb ik voor kruiden, groenten en eetbare planten uit eigen tuin gekozen en rolletjes werden in mijn geval flappen. Omdat ze zo lekker zijn geworden, vind ik het zeker de moeite waard om mijn recept ook hier te delen.
Wat heb je nodig?
200 gr fetakaas
10 velletjes bladerdeeg
een handjevol daslookbladeren
bieslook naar smaak (ik gebruikte 15 stengels)
4 steeltjes dovenetel met bloemetjes
1 ui
2 flinke knoflooktenen
15 kersttomaatjes
1 ei
snufje zout en peper
scheutje olijfolie
En nu aan de slag….
Verwarm de oven alvast voor op 210 graden (elektrische oven) en laat de bladerdeegplakjes alvast ontdooien. Snipper de ui en snijd de knoflook, tomaten, daslook, dovenetel en bieslook in kleine stukjes. Bak de ui met het knoflook in 3 minuten in een scheutje olijfolie en voeg daarna tomaten, daslook, bieslook en dovenetel toe. Al omscheppend bak je dit groen een minuutje mee op laag vuur. Verkruimel de fetakaas. Haal de pan van het fornuis en voeg de fetakaas toe aan het mengsel. Meng dit alles goed door elkaar en voeg naar smaak een snufje zout en peper toe. Het mengsel voor de flappen is nu klaar.
Nu kun je op elk plakje bladerdeeg een beetje mengsel leggen. Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek. Dit doe je vervolgens bij alle plakjes. Klop een ei los in een kommetje en besmeer de bovenkant van de driehoeken/flappen met het eimengsel. Zo krijgen de flappen een mooi glanzend en knapperig korstje. Bak de flappen in 20 minuten in de voorverwarmde oven af.
Smullen maar….
Na afkoelen zijn de daslook-feta flappen klaar om opgegeten te worden. Je kunt bijvoorbeeld serveren met een vijgenchutney of appel-kaneeljam. Eet smakelijk!
Reacties
Daslook-feta flappen — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>